Home
Vit’s rundvlees Twente
Dierenwelzijn
Steaks & Roasts
De Slager
De Vleesveehouder
Recepten
Vacatures
Contact
Runderwang
Niet normaal lekker!
Voorbereiding 15 minuten
|
Roken 60 minuten
|
Koken 360 minuten
Ingrediënten
Runderwang 1000 gr
Gerookt paprika poeder
Donkere basterd suiker
Keukenzout
Kippenbouilon 1000 ml
Rode wijn / donker bier 1000 ml
Water 1000 ml
Appelstroop 50 ml
Kruidnagel 1 stuk
Laurierblad 1 stuk
Tomatenpuree 100 ml
Grof zeezout
Benodigd
Kamado
Rookhout
Kookpan
Aan de slag
Haal de Wang uit de verpakking en dep deze droog.
Maak een mix van 1/4 gerookte paprika poeder, 1/4 donkere basterdsuiker en 2/4 zout.
Kruid de runderwang met de mix.
Breng de kamado op een temperatuur van 120 graden (inclusief hitteschild).
Plaats 2 stukken rookhout (voorkeur kers) tussen de hete kolen en rook de wang ongeveer 1 uur.
Haal het hitte schild van de kamado en plaats de gietijzeren pan op het rooster, verhit wat olie en bak de wang aan.
Voeg de tomaten puree toe, even laten ontzuren en daarna de wijn, bouillon, water, stroop en kruiden toevoegen.
Laat de wang gedurende 6 uur koken tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Haal het vlees uit het vocht en trek deze uit elkaar.
Breng het vlees op smaak met grof zeezout en een beetje kookvocht.