Runderwang
Niet normaal lekker!

 

 

Voorbereiding 15 minuten | Roken 60 minuten | Koken 360 minuten

Ingrediënten

 

  • Runderwang 1000 gr
  • Gerookt paprika poeder
  • Donkere basterd suiker
  • Keukenzout
  • Kippenbouilon 1000 ml
  • Rode wijn / donker bier 1000 ml
  • Water 1000 ml
  • Appelstroop 50 ml
  • Kruidnagel 1 stuk
  • Laurierblad 1 stuk
  • Tomatenpuree 100 ml
  • Grof zeezout

Benodigd

 

  • Kamado
  • Rookhout
  • Kookpan

Aan de slag

 

  1. Haal de Wang uit de verpakking en dep deze droog.
  2. Maak een mix van 1/4 gerookte paprika poeder, 1/4 donkere basterdsuiker en 2/4 zout.
  3. Kruid de runderwang met de mix.
  4. Breng de kamado op een temperatuur van 120 graden (inclusief hitteschild).
  5. Plaats 2 stukken rookhout (voorkeur kers) tussen de hete kolen en rook de wang ongeveer 1 uur.
  6. Haal het hitte schild van de kamado en plaats de gietijzeren pan op het rooster, verhit wat olie en bak de wang aan.
  7. Voeg de tomaten puree toe, even laten ontzuren en daarna de wijn, bouillon, water, stroop en kruiden toevoegen.
  8. Laat de wang gedurende 6 uur koken tot het vlees bijna uit elkaar valt.
  9. Haal het vlees uit het vocht en trek deze uit elkaar.
  10. Breng het vlees op smaak met grof zeezout en een beetje kookvocht.