12 okt Runderwang
Geplaatst op 10:00h
in Runderwang
RUNDERWANG
Niet normaal lekker!
INGREDIËNTEN
- Runderwang 1000 gr
- Gerookt paprika poeder
- Donkere basterd suiker
- Keukenzout
- Kippenbouilon 1000 ml
- Rode wijn / donker bier 1000 ml
- Water 1000 ml
- Appelstroop 50 ml
- Kruidnagel 1 stuk
- Laurierblad 1 stuk
- Tomatenpuree 100 ml
- Grof zeezout
AAN DE SLAG
- Haal de Wang uit de verpakking en dep deze droog.
- Maak een mix van 1/4 gerookte paprika poeder, 1/4 donkere basterdsuiker en 2/4 zout.
- Kruid de runderwang met de mix.
- Breng de kamado op een temperatuur van 120 graden (inclusief hitteschild).
- Plaats 2 stukken rookhout (voorkeur kers) tussen de hete kolen en rook de wang ongeveer 1 uur.
- Haal het hitte schild van de kamado en plaats de gietijzeren pan op het rooster, verhit wat olie en bak de wang aan.
- Voeg de tomaten puree toe, even laten ontzuren en daarna de wijn, bouillon, water, stroop en kruiden toevoegen.
- Laat de wang gedurende 6 uur koken tot het vlees bijna uit elkaar valt.
- Haal het vlees uit het vocht en trek deze uit elkaar.
- Breng het vlees op smaak met grof zeezout en een beetje kookvocht.
BENODIGD
- Kamado
- Rookhout
- Kookpan