Runderwang

RUNDERWANG

 

Niet normaal lekker!

INGREDIËNTEN

  • Runderwang 1000 gr
  • Gerookt paprika poeder
  • Donkere basterd suiker
  • Keukenzout
  • Kippenbouilon 1000 ml
  • Rode wijn / donker bier 1000 ml
  • Water 1000 ml
  • Appelstroop 50 ml
  • Kruidnagel 1 stuk
  • Laurierblad 1 stuk
  • Tomatenpuree 100 ml
  • Grof zeezout

AAN DE SLAG

  • Haal de Wang uit de verpakking en dep deze droog.
  • Maak een mix van 1/4 gerookte paprika poeder, 1/4 donkere basterdsuiker en 2/4 zout.
  • Kruid de runderwang met de mix.
  • Breng de kamado op een temperatuur van 120 graden (inclusief hitteschild).
  • Plaats 2 stukken rookhout (voorkeur kers) tussen de hete kolen en rook de wang ongeveer 1 uur.
  • Haal het hitte schild van de kamado en plaats de gietijzeren pan op het rooster, verhit wat olie en bak de wang aan.
  • Voeg de tomaten puree toe, even laten ontzuren en daarna de wijn, bouillon, water, stroop en kruiden toevoegen.
  • Laat de wang gedurende 6 uur koken tot het vlees bijna uit elkaar valt.
  • Haal het vlees uit het vocht en trek deze uit elkaar.
  • Breng het vlees op smaak met grof zeezout en een beetje kookvocht.

BENODIGD

  • Kamado
  • Rookhout
  • Kookpan