VLEESVEE INTEGRATIE TWENTE B.V.

Rundvlees van de allerhoogste kwaliteit, supermals, fijn van structuur en heerlijk van smaak! Omdat je weet dat de dieren een goed leven hebben gehad, smaakt het nog beter!

 

Een perfect gebakken rib-eye met een goed glas rode wijn, daar kun je bijna iedereen voor wakker maken. Van Vit’s Rundvlees Twente mag u als vleesliefhebber de allerbeste smaak en kwaliteit verwachten. Het vlees is afkomstig van de beste vleesrassen, perfect gemest, waardoor ze precies het juiste vetrandje hebben. Hierdoor krijgt het vlees zijn smaak en is het vlees lekker sappig!

 

De natuurlijke gevarieerde voeding van de koe is van groot belang voor de kwaliteit van het vlees. Essentieel is de juiste verhouding tussen granen en gras, tussen mineralen en vitamines en de optimale hoeveelheid lijnzaad (Omega-3 vetzuren). Lijnzaadolie wordt opgeslagen in de spieren waardoor uw biefstuk extra sappig en mals is.

Door het rijpingsproces wordt het rundvlees malser en voller van smaak

 

Biefstuk en steaks moeten minimaal 14 dagen gerijpt zijn. Het rijpen gebeurt in de periode tussen de slacht en het moment van consumptie. In de vriezer rijpt het rundvlees niet verder. Gehakt en tartaar moet echter zo vers mogelijk geconsumeerd worden.

Dikke stukken rundvlees, eerst op temperatuur brengen en daarna kort grillen

 

De temperatuur van het vlees, voordat we beginnen te bakken is van zeer grote invloed op de eetkwaliteit. Een biefstuk uit de vriezer die geforceerd wordt ontdooit mislukt bijna altijd. Dus bevroren vlees minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast laten ontdooien. Biefstuk en Entrecote mogen gerust 3 uur afgedekt op het aanrecht liggen om op kamertemperatuur te komen. Dikkere stukken zoals een Côte de Boeuf kan men al sous vide op temperatuur brengen.

De perfecte Biefstuk

 

Voor het grillen van de perfecte biefstuk, entrecote of côte de boeuf is het van belang dat de pan of de BBQ goed heet is. Een mooi bruin korstje, de zogenaamde maillardreactie, is essentieel voor een perfecte steak. De tijd van het grillen of bakken hangt af van meerdere factoren: de dikte van het vlees, de aanvangstemperatuur, de hittebron en de gewenste garing.