VIT's Rundvlees
VIT's Rundvlees

In ons moderne kleinschalige slachthuis in Oldenzaal zijn twee zaken ontzettend belangrijk. Respect voor het dier dat geslacht wordt en hygiëne tijdens het slachtproces.

 

Dieren die geslacht worden komen bijna allemaal uit de buurt. Daardoor kunnen we de aanvoer zo plannen dat de runderen niet onnodig lang hoeven te wachten. De dieren worden met relatief kleine veewagens aangevoerd door vaste chauffeurs, die jaren ervaring hebben met de goede omgang met vleesvee. Tijdens het lossen van de runderen is er altijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op dierenwelzijn. Tevens beschikken wij over cameratoezicht tijdens het lossen en het verdoven van de runderen. Daardoor kunnen we garanderen dat we ook op het slachthuis respectvol met de dieren omgaan.

 

Het is van het grootste belang dat er hygiënisch wordt gewerkt. Opleiding en vakmanschap van slachtpersoneel zijn hierbij bepalend. De messen worden voortdurend gesteriliseerd. Ons moderne slachthuis is overzichtelijk van opzet en kleinschalig. Het tempo van slachten ligt niet te hoog, waardoor we netjes en hygiënisch kunnen werken. De vakmensen die aan de slachtlijn staan zorgen ervoor dat de karkassen hygiënisch de koelcel in gaan.

 

Een hoge mate van hygiëne tijdens het slachtproces zorgt ervoor dat de houdbaarheid van het rundvlees optimaal is en dat verkleuringen tot een minimum beperkt blijven. Vleesvee Integratie Twente B.V. is er dan ook trots op dat we onze runderen zelf slachten.

VIT's Rundvlees