Kleinschalig slachthuis in Twente
Vit’s Rundvlees is afkomstig van dieren die in Oldenzaal, het hart van Twente, worden geslacht. Ons moderne kleinschalige slachthuis is zo ingericht dat we het vleesvee op een respectvolle wijze kunnen slachten. Enkele kenmerken: er is permanent cameratoezicht op de aanvoer van de dieren. Het slachthuis is zo ontworpen dat stress bij de dieren tot een minimum beperkt is. De aanvoer wordt zo georganiseerd dat de dieren maximaal een kwartier in de stal van het slachthuis staan. De dieren worden tijdens transport, in kleine veewagens met verstelbare compartimenten gescheiden van elkaar, zodat er geen rangordegevechten plaatsvinden.
Tijdens de aanvoer is er de hele tijd een dierenarts van de NVWA aanwezig om toezicht te houden op dierenwelzijn tijdens transport en op de keuring van de gezondheid van de runderen. Dit alles gebeurt in een kleinschalig slachthuis zodat er tijd en toezicht is om dit noodzakelijke proces zo goed en respectvol mogelijk te laten verlopen.