Recepten

Puur genieten

Steak tartaar | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Steak tartaar

Voor steak tartaar wordt meestal mager en zeer vers rundvlees gebruikt. Het meest gangbare vlees voor steak tartaar is ossenhaas vanwege de zachtheid en malsheid. Ossenhaas is bijzonder geschikt vanwege de fijne textuur en milde smaak. Je kunt echter ook andere biefstukdelen van het rund gebruiken, zoals lendestuk of (kogel)biefstuk.  Dit is een heerlijk recept voor steak tartaar, een gerecht dat bestaat uit rauw rundvlees dat op smaak is gebracht met diverse ingrediënten. Hier zijn de stappen om steak tartaar te bereiden:

Carpaccio Oriental | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Carpaccio Oriental

Dit is een recept voor Carpaccio Oriental, een heerlijk gerecht met dunne plakjes ossenhaas en een oosterse twist. Hier zijn de stappen om dit gerecht te bereiden

Schuitjes | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Schuitjes

Schuitjes zijn een heerlijk hapje dat je kunt maken met allerlei verschillende ingrediënten. Ze zijn perfect voor een feestje, een borrel of gewoon als lekker tussendoortje.

Côte de Boeuf met Roquefortsaus | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Côte de Boeuf met Roquefortsaus

Voor de ware vleesliefhebber, met een stoer bot eraan vast.

De Côte de Boeuf is wellicht het meest smaakvolle stuk vlees voor de barbecue. Deze steak wordt met liefde bereid, minstens 100 dagen graangevoerd, ambachtelijk uitgebeend en vervolgens 14 dagen gerijpt. De Côte de Boeuf verdient de beste behandeling, daarom wordt het in een gegweldige verpakking bewaard. Côte de Boeuf is een prachtig stuk rundvlees, met een onovertroffen smaak en een lust voor het oog. Het komt van de rib van het rund, hetzelfde deel waaruit ribeye wordt gesneden.

Lomo Al Trapo | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Lomo Al Trapo

Lomo al trapo is een traditioneel Colombiaans gerecht dat bestaat uit een stuk rundvlees, gegrild in een zoutmantel. Het vlees wordt eerst ingewreven met een kruidenmengsel en vervolgens gewikkeld in een dikke laag zout. Zo wordt het vlees op een gelijkmatige manier gegaard en blijft het sappig en mals.

Beefhammer Pie | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Beefhammer Pie

Beefhammer Pie is een traditioneel gerecht uit Noord-Engeland. Het is een stoofpot van rundvlees, aardappelen, wortelen, uien en champignons, die wordt gebakken in een hartige taart. De pie is heerlijk warm en vullend, en is perfect voor een koude winterdag.

Gepekelde en gerookte ribeye | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Gepekelde en gerookte ribeye

Stel je de perfecte balans voor tussen sappig, mals vlees en een verrukkelijke rokerige smaak, en je hebt ons recept voor gepekelde en gerookte ribeye. Deze sensationele culinaire ervaring begint met een zorgvuldig gekozen ribeye-steak die eerst wordt gepekeld om de smaken te versterken en vervolgens liefdevol wordt gerookt om een onweerstaanbare diepte van smaak toe te voegen. Of je nu een doorgewinterde barbecue-expert bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe smaakvolle uitdaging, dit gerecht zal je zeker in vervoering brengen. Lees verder om te ontdekken hoe je deze sublieme ribeye bereidt en je smaakpapillen verwent.

Bavette rollade | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Bavette rollade

Veelzijdig vlees, bakken als biefstuk maar ook perfect als rollade.
Heerlijk met vet doorregen vlees uit de vang van het rund. In de Franse keuken een hoog aangeschreven stuk vlees dat inmiddels volledige bekendheid heeft in Nederland!

Dit vlees is grover van structuur en moet gesneden worden op de draad zodat het vlees mooi mals wordt.

Voor de echte vleesliefhebber, carpacciorollade!
Gegaarde bavette met een touch van carpaccio, een ware smaakbeleving!

Flat iron steak | Recepten | Vleesvee Integratie Twente VIT'S

Flat iron steak

De Flat Iron Steak is een gesplitste sukade. Een sukade bakken als biefstuk?! Als je de sukade splitst en rondom vliest is dat mogelijk. De Flat Iron Steak is heerlijk vol van smaak en super mals. Kort grillen op hoog vuur of op hete kolen en dan even laten rusten. Een ware smaak explosie!

Marineer het vlees minimaal 1 nacht van tevoren.