- Haal de ossenhaas uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier.
- Snijd de ossenhaas met een vlijmscherp mes in dunne plakjes en leg deze plakjes mooi op een bord. Het is belangrijk dat de plakjes heel dun zijn, want dat is kenmerkend voor carpaccio.
- Snijd de bosui in fijne ringen.
- Mix de wasabi met de mayonaise. De wasabi geeft een pittige smaak aan de mayonaise.
- Bestrooi de plakjes ossenhaas met gemalen peper en een beetje grof zeezout.
- Verdeel wat plukjes wakame en fijngesneden bosui over de plakjes ossenhaas.
- Dresseer het bord met de wasabimayonaise door deze in mooie streepjes of druppels over de plakjes vlees te sprenkelen.
- Maak het gerecht af door er geroosterde sesamzaadjes overheen te strooien. De geroosterde sesamzaadjes voegen een nootachtige smaak en knapperige textuur toe.
- Druppel ten slotte de kikoman saus (sojasaus) over het gerecht.
Nu is je Carpaccio Oriental klaar om geserveerd te worden. Het is een heerlijke en verfijnde manier om van ossenhaas te genieten met een smakelijke oosterse twist. Geniet ervan!
Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.