- Haal de ossenhaas 60 minuten voor het grillen uit de koelkast.
- Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog.
- Breng de BBQ naar een temperatuur van 200 graden, grill het vlees kort aan en laat het dan even rusten.
Duxelles
- Voeg alle benodigdheden in een keukenmachine en draai het fijn.
- Bak de duxelles in net genoeg boter dat het niet aanbrand en net lang genoeg tot dat het bijna aan de pan plakt. Het moet zo droog mogelijk zijn!
- Om het extra droog te krijgen eventueel een snufje paneermeel toevoegen tot er geen vocht meer wordt opgenomen.
- Verdeel de parmaham over 2 lagen vershoudfolie en verspreid de duxelles erover.
- Dep de ossenhaas weer droog en leg deze in het midden van de duxelles.
- Rol alles strak op en draai beide uiteinden strak.
- Laat het rusten in de koelkast.
- Wikkel het vlees in het bladerdeeg en bestrijk dit met eigeel voor de kleur. (alvast op bakpapier plaatsen)
- Druk de zijkanten aan met een vork.
- Snijd eventueel nog een aantal dunne stroken bladerdeeg ter decoratie.
- Verwarm de BBQ tot 220 graden, inclusief plate setter en pizzasteen.
- Plaats de Wellington inclusief bakpapier op de pizzasteen en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Controleer of het deeg gaar is, zo niet verhoog de
- temperatuur van de BBQ.
15 minuten laten rusten en de Beef Wellington is klaar om aangesneden te worden.