Beef Wellington

 

 

Voorbereiding 75 minuten | Garen 50 minuten | Rusten 15 minuten

Ingrediënten

 

Benodigdheden

  • Ossenhaas 500 gr
  • Bladerdeeg 250 gr (hele rol)
  • Parmaham 160 gr
  • 1 ei

 

Duxelles

  • Kastanje champignons 250 gr
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Sjalot
  • 2 takjes tijm

Benodigd

 

  • Bakpapier
  • BBQ
  • Plate setter
  • Pizzasteen

Aan de slag

 

Ossenhaas

  • Haal de ossenhaas 60 minuten voor het grillen uit de koelkast.
  • Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog.
  • Breng de BBQ naar een temperatuur van 200 graden, grill het vlees kort aan en laat het dan even rusten.

 

Duxelles

  • Voeg alle benodigdheden in een keukenmachine en draai het fijn.
  • Bak de duxelles in net genoeg boter dat het niet aanbrand en net lang genoeg tot dat het bijna aan de pan plakt. Het moet zo droog mogelijk zijn!
  • Om het extra droog te krijgen eventueel een snufje paneermeel toevoegen tot er geen vocht meer wordt opgenomen.

 

  • Verdeel de parmaham over 2 lagen vershoudfolie en verspreid de duxelles erover.
  • Dep de ossenhaas weer droog en leg deze in het midden van de duxelles.
  • Rol alles strak op en draai beide uiteinden strak.
  • Laat het rusten in de koelkast.

 

  • Wikkel het vlees in het bladerdeeg en bestrijk dit met eigeel voor de kleur. (alvast op bakpapier plaatsen)
  • Druk de zijkanten aan met een vork.
  • Snijd eventueel nog een aantal dunne stroken bladerdeeg ter decoratie.

 

  • Verwarm de BBQ tot 220 graden, inclusief plate setter en pizzasteen.
  • Plaats de Wellington inclusief bakpapier op de pizzasteen en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Controleer of het deeg gaar is, zo niet verhoog de temperatuur van de BBQ.

 

15 minuten laten rusten en de Beef Wellington is klaar om aangesneden te worden.