Beef Wellington

BEEF WELLINGTON

INGREDIËNTEN

  • Ossenhaas 500 gr
  • Bladerdeeg 250 gr (hele rol)
  • Parmaham 160 gr
  • 1 ei

 

Duxelles

 

  • Kastanje champignons 250 gr
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Sjalot
  • 2 takjes tijm

AAN DE SLAG

Ossenhaas

 

  • Haal de ossenhaas 60 minuten voor het grillen uit de koelkast.
  • Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog.
  • Breng de BBQ naar een temperatuur van 200 graden, grill het vlees kort aan en laat het dan even rusten.

 

Duxelles

 

  • Voeg alle benodigdheden in een keukenmachine en draai het fijn.
  • Bak de duxelles in net genoeg boter dat het niet aanbrand en net lang genoeg tot dat het bijna aan de pan plakt. Het moet zo droog mogelijk zijn!
  • Om het extra droog te krijgen eventueel een snufje paneermeel toevoegen tot er geen vocht meer wordt opgenomen.

 

  • Verdeel de parmaham over 2 lagen vershoudfolie en verspreid de duxelles erover.
  • Dep de ossenhaas weer droog en leg deze in het midden van de duxelles.
  • Rol alles strak op en draai beide uiteinden strak.
  • Laat het rusten in de koelkast.

 

  • Wikkel het vlees in het bladerdeeg en bestrijk dit met eigeel voor de kleur. (alvast op bakpapier plaatsen)
  • Druk de zijkanten aan met een vork.
  • Snijd eventueel nog een aantal dunne stroken bladerdeeg ter decoratie.

 

  • Verwarm de BBQ tot 220 graden, inclusief plate setter en pizzasteen.
  • Plaats de Wellington inclusief bakpapier op de pizzasteen en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Controleer of het deeg gaar is, zo niet verhoog de
  • temperatuur van de BBQ.

 

15 minuten laten rusten en de Beef Wellington is klaar om aangesneden te worden.

BENODIGD

  • Kamado
  • Bakpapier
  • Plate setter
  • Pizzasteen