03 mrt Entrecote salsa verde
Geplaatst op 14:32h
in Entrecote
Entrecote salsa verde
Malse biefstuk uit de rug met een lekker randje vet. Deze skin verpakte entrecote hebben wij geportioneerd op 4 cm dik. Op deze manier blijft de binnenkant mooi rood of rosé en kun je de buitenkant op heet vuur dicht schroeien voor een krokant vetrandje.
INGREDIËNTEN
- 1000 gr. Entrecote
- 15 gr. peterselie
- 15 gr. kervel
- 2 tenen knoflook
- Rasp van 1 citroen
- 1 el. kappertjes
- 110 ml olijfolie
- 2 anjovisfilets
- 2 el. mosterd
BENODIGD
- Kamado/BBQ
- Kerntemperatuur meter
- Aluminiumfolie
AAN DE SLAG
Haal de entrecote ruim 2 uur voor het grillen uit de koelkast.
- Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 220 graden (direct)
Begin in de tussentijd aan de salsa verde.
- Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine/blender en mix het tot een geheel.
- Laat de machine niet te lang draaien, het mag nog wel een beetje grof blijven.
- Breng de salsa eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
Doe de salsa in een kommetje en leg deze alvast op tafel, het mag op kamertemperatuur geserveerd worden.
- Grill vervolgens de entrecote aan beiden kanten tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 49 graden
- Laat het 10 minuten rusten en het is klaar om getrancheerd te worden.
Maak het af met een beetje zeezout.
Tip; voor een lekker krokant laagje, grill de entrecote ook even aan op de vetrand!