Flat iron steak

De Flat Iron Steak is een gesplitste sukade. Een sukade bakken als biefstuk?! Als je de sukade splitst en rondom vliest is dat mogelijk. De Flat Iron Steak is heerlijk vol van smaak en super mals. Kort grillen op hoog vuur of op hete kolen en dan even laten rusten. Een ware smaak explosie!

Marineer het vlees minimaal 1 nacht van tevoren.

Ingrediënten
  • 1000 gr. Flat iron steak
  • 120 ml olijfolie
  • 8 tenen knoflook
  • 1 bosje lente ui
  • 10 ml Yuzu citrus sap
  • 2 citroenen
  • 1 el roze peper korrels
  • 20 ml sojasaus
Benodigd
  • Kamado/BBQ
  • Kerntemperatuur meter
  • Aluminiumfolie
Aan de slag
  • Begin met het in dunne plakjes snijden van de knoflook en citroen, kneus de roze peperkorrels en snij de bosui in mooie ringen.
  • Leg het vlees in een diepe schaal en verdeel de ingrediënten rondom het vlees, voeg de olijfolie samen met de yuzu toe en laat het afgedekt een nacht in de koelkast staan.
  • Het citrus sap in de marinade zorgt ervoor dat de vezels in het vlees afbreken waardoor het nog malser wordt!
  • Breng de BBQ naar een temperatuur van 200 graden (direct).
  • Grill het vlees heet aan tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 47 graden.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.Trancheer het vlees en maak het af met een beetje zeezout.

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.