Picanha met chimichurri

De zachte punt van het staartstuk. Super stoer, een waar spektakel! De picanha wordt ook wel staartstuk genoemd, maar dan alleen de zachte punt met een goede vetbedekking.

Tip: gebruik wel een BBQ met deksel. Door de vetrand slaat al snel de vlam er in. Met een deksel dooft de vlam, maar pas wel op als je de deksel open doet!

Ingrediënten
  • 1500 gr. picanha
  • 50 ml. olijfolie
  • 10 ml. balsamicoazijn
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 peper
Benodigd
  • Kamado/BBQ
  • Kerntemperatuur meter
  • Aluminiumfolie
  • Hitteschild
Aan de slag

Haal de picanha ruim 2 uur voor de tijd uit de koeling. Gebruik voor de picanha de reversed sear techniek. Dit wil zeggen dat je het vlees eerst indirect op lage temperatuur gaart om vervolgens direct op hoge temperatuur af te grillen.

  • Haal het vlees uit de verpakking en dep het droog en snijd een ruitvormig patroon in de picanha.
  • Let op dat je alleen in het vet snijd en niet in het vlees!
  • Het insnijden van het vet zorgt ervoor dat het vlees niet krom trekt bij het verhitten, ook kunnen de sappen van het vet en de kruiden beter het vlees in trekken.
  • Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 110 graden (indirect).
  • Eens de gewenste temperatuur gaar je de picanha tot een kerntemperatuur van 45 graden.
  • Ondertussen kun je alvast de chimichurri maken.
  • Snijd de paprika, knoflook, peper en ui in fijne blokjes, snipper de peterselie en voeg alles samen in een mengkom inclusief de olie en azijn.
  • Voeg eventueel een beetje peper en zout toe.
  • Eenmaal de gewenste temperatuur bereikt, haal je het vlees van de BBQ en ga je voor een directe garing op 220 graden.
  • Het laatste deel van het garen leg je het vlees op de vet kant, dit zorgt voor een heerlijk krokant randje!

Let op; hierbij kan er een steekvlam komen bij het openen van de deksel van de BBQ!

Snijd de picanha in dunne plakjes en serveer deze samen met de chimichurri.

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.