Ribeye mediterrane

Ribeye is, door marmering van vet, één van de sappigste stukken vlees. De ribeye snijden we uit de fijne rib van het rund, dit onderdeel is botermals en ligt naast de dunne lende (entrecote). De malsheid en rijke volle smaak dankt de ribeye aan de vetmarmering dat in het vlees zit. Dit is een ware sensatie voor de smaakpapillen!

Ingrediënten
  • 1000 gr. Ribeye
  • Roomboter
  • Takjes rozemarijn
  • Takjes tijm
  • 2 tenen knoflook
  • Grof zeezout
Benodigd
  • Kamado/BBQ
  • Kerntemperatuur meter
  • Aluminiumfolie
  • Hitteschild
Aan de slag

Breng de BBQ op een temperatuur van 120 graden (inclusief hitteschild) en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 40 graden.

  • Haal het vlees van de BBQ, verwijder het hitteschild en stook de BBQ op tot 200 graden.
  • Laat een gietijzeren pan heet worden en bak de ribeye in een ruime hoeveelheid roomboter.
  • Voeg tijdens het bakken hele takjes rozemarijn, tijm en 2 tenen knoflook toe.
  • Schep met een lepel de boter over het vlees, dit zorgt voor een heerlijke smaak!

Wanneer het vlees een temperatuur heeft bereikt van 50 graden, laat je het 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Het vlees gaart nog door tot een temperatuur van 52 graden (medium-rare).

Snijd het vlees in dunne plakjes en strooi er een beetje Fleur de Sel (grof zeezout) over.

Tip: Om het helemaal af te maken, kun je de ribeye net voor het inpakken afblussen met een beetje rode wijn.

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.