T-Bone

De T-bones zijn eerst 14 dagen gerijpt in de been en vervolgens ingevroren. Nadat ze zijn ingevroren worden ze gezaagd op 4 cm. De perfecte dikte om de buitenkant mooi bruin te krijgen en de binnenkant toch mooi rosé of rood te houden.

Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en om van te genieten met elkaar. Deze mooie grote stukken vlees hebben wij verpakt in een skinverpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.

Ingrediënten
  • T-Bone – 4cm dik
  • Aardappels (1 p.p.)
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Wortels
  • Honing
  • Basterdsuiker
  • Crème fraiche
  • Bieslook
Benodigd
  • Kamado/BBQ
  • Halve steen
  • Aluminiumfolie
  • Kernthermometer
  • Grillrooster
Aan de slag

Haal de T-bone vroegtijdig uit de koelkast zodat deze alvast op kamertemperatuur kan komen.

  • Breng de BBQ naar een temperatuur van 120 graden indirect (halve steen).
  • Afhankelijk van het aantal personen maak je de aardappels goed schoon (1 p.p.).
  • Scheur stroken aluminiumfolie en leg hier de aardappels in. Besprenkel de aardappels met olijfolie, een beetje grof zeezout en pak ze vervolgens dicht.
  • Schil de wortels en snij ze doormidden, laat een stukje van het loof aan de wortel zitten.
  • Maak een klein mengsel van olijfolie, honing en basterdsuiker. Strijk hier de gesneden kant van de wortels mee in.
  • Leg de aardappels naast de hete kolen en draai deze elke 15 minuten om.
  • In de tussentijd kan de T-bone samen met de wortels op de BBQ. Gaar de T-bone tot een kerntemperatuur van 45 graden.

Haal het vlees en de wortel van de BBQ en breng de BBQ naar een temperatuur van 220 graden direct. De aardappels kunnen nu tussen de kolen weg en op het grillrooster gelegd worden.

  • Grill de T-bone af tot het een kerntemperatuur van 51 graden heeft bereikt en laat het 10 minuten rusten. Grill vervolgens de wortels af.
  • Prik met een satéprikker door het folie van de aardappel, wanneer deze er makkelijk in en uit gaat is de aardappel gaar. Snijd de aardappel in en vul deze met crème fraiche en gesneden bieslook.

Tip: leg halverwege het grillen een klein plaatje onder het gedeelte van de ossenhaas, deze heeft net iets minder lang nodig dan de entrecote.

Heb je vragen over dit recept? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten? Hou ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.