Chateaubriand skin
Middenstuk ossenhaas, het zachtste stuk vlees van een rund.

De chateaubriand skin is het middenstuk van de ossenhaas, de kop en de punt zijn er vanaf gesneden. Het gewicht is gemiddeld 1 kg. Het is het meest malse onderdeel van het rund. Dit stuk vlees is uiterst geschikt voor:

Tournedos: geportioneerde haasbiefstukken op elk gewenste grootte.

Beef Wellington: ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Vooral met de feestdagen een grote hit!

Chateaubriand (aan 1 stuk): grill het stuk vlees aan één stuk in de pan of op de BBQ. Samen genieten van de perfecte steak.

Heb je vragen over de chateaubriand skin?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van Vleesvee Integratie Twente? Houd ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.

Meer informatie over Vleesvee Integratie Twente

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden.

Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar onze afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.

Chateaubriand skin | Rundvlees | Steaks & roasts | Vleesvee Integratie Twente VIT'S