Flank steak
Ook wel vinkelap genoemd, een nieuwe sensatie voor op de BBQ.

Flank steak, ook wel de vinkelap, niet te verwarren met de populaire bavette. Dit stuk vlees komt ook uit de vang van een rund. Grill dit stuk vlees op een BBQ met een temperatuur van ongeveer 200 graden. Draai het vlees regelmatig om en met een paar minuten is het klaar.

Normaal gesproken is dit vlees niet zo mals als biefstuk, maar wanneer je deze op de draad snijdt in mooi dunne plakjes en voorziet van grof zeezout zal dit vlees je verbazen. Zeker het proberen waard!

Heb je vragen over de flank steak?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van Vleesvee Integratie Twente? Houd ons dan in de gaten via social, zoals Instagram en Facebook.

Meer informatie over Vleesvee Integratie Twente

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden.

Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar onze afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.

Flank steak | Rundvlees | Steaks & roasts | Vleesvee Integratie Twente VIT'S