VIT's Rundvlees

Grote stukken rundvlees van de allerhoogste kwaliteit, supermals, fijn van structuur en heerlijk van smaak!

 

Steaks & Roasts

 

Grote stukken vlees voor op de Big Green Egg, thuis op de grill of gewoon in de pan, met of zonder bot, op hete kolen of juist Low & Slow, de carnivoor is er gek op!  Voor de échte carnivoor hebben wij een assortiment grote stukken rundvlees. Het vlees is afkomstig van jonge Limousin vaarzen, 100 dagen graan gevoerd, waardoor ze precies het juiste vetrandje hebben. Doordat het vlees minimaal 14 dagen wordt gerijpt is het vlees extra mals en nog voller van smaak! Skin verpakt op luxe zwarte schaal. Als echte vleesliefhebber mag u van Vit’s Rundvlees de allerbeste smaak en kwaliteit verwachten.  

VIT's Rundvlees
VIT's Rundvlees
VIT's Rundvlees

Côte de Boeuf SKIN 4 cm

Voor de echte carnivoor, met een stoer bot eraan vast.

 

Misschien wel het lekkerste stuk vlees voor op de BBQ. Ten miste 100 dagen graan gevoerd, ambachtelijk uitgebeend op het lid en 14 dagen gerijpt. Ben je een vleesliefhebber dan is de Côte de Boeuf een echte aanrader! Skin verpakt, omdat het beste vlees ook de beste verpakking verdient.

 

Côte de Boeuf is een stuk rundvlees met een prachtige smaak en een lust voor het oog. Het stuk vlees komt van de rib van het rund, van hetzelfde stuk als waar ribeye van gesneden wordt.

VIT's Rundvlees

Beef Hammer

Runderschenkel, voor de avonturier! Low & slow een ware sensatie.

 

De Beef Hammer is iets voor de échte BBQ-gek. Een heerlijke, lompe homp vlees met extra lang schenkelbot. Stoerder dan dit wordt het niet. Dit stuk vlees is perfect voor in de houtoven of kamado.

 

Je moet wel even geduld hebben totdat het vlees klaar (9 uur) is, maar je zult rijkelijk beloond worden met het perfecte eindresultaat. Hier gaat wel een uitgebreide bereiding aan vooraf.

VIT's Rundvlees

T-Bone 4 cm

Combinatie van entrecôte en ossenhaas, voor de echte vleesliefhebber.

 

De T-bones zijn eerst 14 dagen gerijpt in de been en vervolgens ingevroren. Nadat ze zijn ingevroren worden ze gezaagd op 4 cm, dé perfecte dikte om de buitenkant mooi bruin te krijgen en de binnenkant toch mooi rosé of rood te houden.

Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar. Deze mooie grote stukken vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.

VIT's Rundvlees

Clubsteak 4 cm

Een dikke entrecôte, gerijpt in de been. Een heerlijk mals stuk vlees.

 

De Club Steak zit tussen de Côte de Boeuf en de T-Bone steak in. Gunstig geprijsd maar zeker niet minder van smaak of kwaliteit! De Club Steaks zijn eerst 10 dagen gerijpt in de been en vervolgens ingevroren. Nadat ze zijn ingevroren worden ze gezaagd op 4 cm, dé perfecte dikte om de buitenkant mooi bruin te krijgen en de binnenkant toch mooi rosé of rood te houden.

Deze mooie grote stukken vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.

VIT's Rundvlees

Champrib met been SKIN

Klapstuk van het rund, lange ribben met heerlijk rundvlees.

 

Groot stuk vlees met bot uit de borst van het rund. Langzaam garen op lage temperatuur. Dit vlees laat zich ook mooi roken. Doordat het vlees steeds malser wordt, trekt het samen en laat het los van de ribben. De ribben steken er dan steeds verder uit. Steel de show met dit stoere stuk vlees!

VIT's Rundvlees

Ribeye 4 cm

Ribeye is, door marmering en vet, één van de sappigste stukken vlees.

 

De ribeye snijden we uit het sappigste stukje vlees uit de fijne rib van het rund. Dit onderdeel is botermals en ligt naast de dunne lende (entrecôte) van het rund.  De malsheid en rijke volle smaak dankt de ribeye aan de marmering en vet (eye) dat in het vlees zit. Dit is een ware sensatie voor de smaakpapillen.

In ons assortiment is de ribeye een echte hardloper. De ribeye is perfect voor op de grill of BBQ. Als u het daarop bereidt krijgt het vlees de beste smaak.

VIT's Rundvlees

Entrecote 4 cm

Malse biefstuk uit de rug met een lekker randje vet.

 

U bent een vleesliefhebber, net als wij. Wij vinden dat het beste vlees ook de beste bereidingswijze verdient. Daarom hebben wij de Entrecôte voor u op 4 cm dikte geportioneerd. Op deze manier blijft de binnenkant mooi rood of rosé en kunt u de buitenkant op hoog vuur dicht schroeien. Vervolgens trancheren en delen met je tafelgenoten.

Deze mooie grote stukken vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.

VIT's Rundvlees

Brisket

Dé uitdaging voor iedere BBQ liefhebber, low & slow.

 

Low & slow, het duurt even voordat die klaar is, maar u zult beloond worden, om uw vingers bij op te eten! Dit mooie grote stuk vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.

Een stuk van ongeveer 2,5 kg zal minimaal 8 uren in beslag nemen. Belangrijk is de constante temperatuur van de BBQ, deze moet rond de 106 graden zijn! Let op dat de temperatuur van de BBQ niet hoger komt dan 110 graden, dit om dichtslaan van de brisket te voorkomen.

VIT's Rundvlees

Chateaubriand SKIN

Middenstuk ossenhaas, het zachtste stuk vlees van een rund.

 

 

De chateaubriand is het middenstuk van de ossenhaas, de kop en de punt zijn er vanaf gesneden. Het gewicht is gemiddeld 1 kg. Het is het meest malse onderdeel van het rund. Dit stuk vlees is uiterst geschikt voor:

Tournedos: geportioneerde haasbiefstukken op elk gewenste grootte.

Beef Wellington: ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Vooral met de feestdagen een grote hit!

Chateaubriand (aan 1 stuk): grill het stuk vlees aan één stuk in de pan of op de BBQ. Samen genieten van de perfecte steak.

VIT's Rundvlees

Picanha

De zachte punt van de staartstuk. Super stoer, een waar spektakel!

 

De picanha wordt ook wel staartstuk genoemd, maar dan alleen het zachte punt en met een goede vetbedekking.

Gebruik wel een BBQ met een deksel. Door de vetrand slaat al snel de vlam er in. Met een deksel dooft de vlam, maar pas wel op als je de deksel open doet!

VIT's Rundvlees

Shortribs

Borstribben met vlees, vergelijkbaar of zelfs beter dan spareribs.

 

 

Borstribben met vlees van het Limousin rund. De vlees en vet verhouding is perfect. De structuur van het vlees is vrij grof en ook iets stug. Hierdoor kun je het beste de short ribs volgens de low & slow methode bereiden op een bbq met deksel.

 

Gebruik tijdens de bereiding een lekkere marinade of een dry rub (kruiden). Na enkele uren op de BBQ zul je versteld staan van het eindresultaat.

VIT's Rundvlees

Runderwang Luxe SKIN

De wangen van het rund, na lang garen een zachte en prachtige smaak.

 

 

De runderwangen zijn echte werkspieren, runderen gebruiken de gehele dag hun wangen bij het kauwen. Het vlees is dus erg draderig. Het zijn ovaalvormige, dikke stukken vlees met weinig vet en een donkerrode rode kleur.

Runderwang is zeer geschikt om te stoven met groenten en verschillende kruiden. Geef het echter wel de tijd om langzaam te garen. Dit kan in een braadpan maar ook met een bbq met deksel. Het vlees wordt omgetoverd in een smaakvol en ontzettend mals hapje.

VIT's Rundvlees

Longhaas SKIN

Rundvlees met een lange grove draad en dooradering, erg vol van smaak.

 

 

Dit vlees heeft een lange en grove draad, vergelijkbaar met bavette. Doordat de spier constant in beweging is, is het minder mals maar erg vol van smaak.

Voordat de longhaas op de BBQ of in de pan gaat, dient de tussenzeen eruit gehaald te worden. Het is uitstekend om te stoven, maar ook om als biefstuk te bakken/grillen. Hierbij is het wel belangrijk tegen de draad in te snijden (dunne plakken). Dit stukje vlees is nog een onbekende parel uit de keuken en ook nog voor een zeer goede prijs.

VIT's Rundvlees

Maminha

Ezeltje met een goede vetrand, net zo lekker als de picanha.

 

 Een goede maminha heeft een mooie vetrand en is in het vlees een beetje gemarmerd. De bereiding is vrij simpel. Ook hier geldt dat je het beste een BBQ met een deksel kunt gebruiken. Bij een kern van 52 ⁰C is die rare, bij 68 ⁰C is die well done. Wij raden 55 ⁰C aan voor het mooiste resultaat.

Als de picanha één van je favorieten is, dan is de maminha ook zeker het proberen waard!

VIT's Rundvlees

Bavette

Veelzijdig vlees, bakken als biefstuk maar ook perfect voor rollade.

 

Heerlijk vet doorregen vlees uit de vang van het rund. In de Franse keuken hoog aangeschreven stuk vlees dat inmiddels volledige bekendheid heeft in Nederland. Inmiddels niet meer weg te denken uit het BBQ assortiment van de betere slager.

Zeer veelzijdig stuk vlees, het laat zich bakken als biefstuk maar is ook te verwerken tot runderrollade met de feestdagen. Dit vlees is grover van structuur en moet gesneden worden op de draad (haaks op de vezel) zodat het vlees mooi mals wordt.

VIT's Rundvlees

Flat Iron Steak

Gesplitste sucade, heerlijke volle smaak en super mals. Sensationeel!

 

De Flat Iron Steak is een gesplitste sucade. Een sucade bakken als biefstuk?! Als je de sucade splitst en rondom vliest is dat mogelijk. De Flat Iron Steak is heerlijk vol van smaak en super mals.

Ontdooien in de koelkast. Ruim van tevoren uit de koelkast halen, vlak voor het grillen even opwarmen in warm water.

Kort grillen op hoog vuur of op hete kolen, even laten rusten.

Dunne plakjes snijden en alleen wat grof zeezout erover, een ware smaak explosie!

VIT's Rundvlees

Flank Steak

Ook wel vinkelap genoemd, een nieuwe sensatie voor op de BBQ.

 

De vinkelap, niet te verwarren met de populaire bavette. Dit stuk vlees komt ook uit de vang van een rund. Grill dit stuk vlees op een BBQ met een temperatuur van ongeveer 200 graden. Draai het vlees regelmatig om en met een paar minuten is het klaar.

 

Normaal gesproken is dit vlees niet zo mals als biefstuk, maar wanneer je deze op de draad snijdt in mooi dunne plakjes en voorziet van grof zeezout zal dit vlees je verbazen. Zeker het proberen waard!

VIT's Rundvlees